2015. június 20., szombat

MANDULÁS-ÁFONYÁS ZABKÁSA

A zabkása az örök klasszikus diétás reggeli, ami nem csak, hogy borzasztó egészséges, de nagyon finom is, ha valaki ügyesen készíti és jól édesíti, ugyanis a zabnak önmagában nincs túl sok íze, ezért kell bűvészkedni az ízesítéssel. Most a mandulás-áfonyás zabkásám receptjét írom le (kattintsatok a továbbra, hogy lássátok a pontos elkészítését), de a továbbiakban számítsatok több ilyen receptre, hisz a variációk száma szinte végtelen, és még az én tarsolyomban is van néhány jól bevált recept ám!
  




Mandulás - áfonyás zabkása

Hozzávalók (1 adag):
- 50g apró szemű zab
- 1,5dl mandulatej (vagy bármilyen más magtej)
- vaníliarúd kikapart belseje/vaníliaaroma (opcionális)
- 15 szem mandula
- 15g cukrozatlan(!) aszalt vörösáfonya
- édesítő ízlés szerint
- 0,5dlvíz

Egy lábosban elkezdem összefőzni a zabot, a vizet és a mandulatejet (valamint az aszalt vörös áfonyával, abban az esetben ha nem szeretnénk édesítőt használni, mert önmagában édes annyira hogy megédesítse a zabkását, de én jobban szeretem édesítővel.) Ha már összesűrűsödött hozzátesszük az édesítőt egy kis vaníliaaromával együtt, majd apróra vágott mandulával és az aszalt vörös áfonyával tálaljuk.

Egy adag tápértéke:
359 kalória
12 g fehérje, 45 g szénhidrát, 13 g zsír





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése