Mandulás - áfonyás zabkása
Hozzávalók (1 adag):
- 50g apró szemű zab
- 1,5dl mandulatej (vagy bármilyen más magtej)
- vaníliarúd kikapart belseje/vaníliaaroma (opcionális)
- 15 szem mandula
- 15g cukrozatlan(!) aszalt vörösáfonya
- édesítő ízlés szerint
- 0,5dlvíz
Egy lábosban elkezdem összefőzni a zabot, a vizet és a mandulatejet (valamint az aszalt vörös áfonyával, abban az esetben ha nem szeretnénk édesítőt használni, mert önmagában édes annyira hogy megédesítse a zabkását, de én jobban szeretem édesítővel.) Ha már összesűrűsödött hozzátesszük az édesítőt egy kis vaníliaaromával együtt, majd apróra vágott mandulával és az aszalt vörös áfonyával tálaljuk.
Egy adag tápértéke:
359 kalória
12 g fehérje, 45 g szénhidrát, 13 g zsír
- 50g apró szemű zab
- 1,5dl mandulatej (vagy bármilyen más magtej)
- vaníliarúd kikapart belseje/vaníliaaroma (opcionális)
- 15 szem mandula
- 15g cukrozatlan(!) aszalt vörösáfonya
- édesítő ízlés szerint
- 0,5dlvíz
Egy lábosban elkezdem összefőzni a zabot, a vizet és a mandulatejet (valamint az aszalt vörös áfonyával, abban az esetben ha nem szeretnénk édesítőt használni, mert önmagában édes annyira hogy megédesítse a zabkását, de én jobban szeretem édesítővel.) Ha már összesűrűsödött hozzátesszük az édesítőt egy kis vaníliaaromával együtt, majd apróra vágott mandulával és az aszalt vörös áfonyával tálaljuk.
Egy adag tápértéke:
359 kalória
12 g fehérje, 45 g szénhidrát, 13 g zsír
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése